52151B6F-E1ED-4DCC-ADC0-86546BB76911 Created with sketchtool. 7F3D9EE3-ADF7-45C1-AB94-78A518DAACB5 Created with sketchtool.
83EB849E-4718-4C86-BE47-BE20EA3E028F Created with sketchtool.

Tele2 blogi

Nutimaailma teejuht – nõuanded, seadmete arvustused, võrdlused, nipid ja muud kuumad teemad!

Tele2 blogi

2017 vingeimad leiutised
Avaldatud:
Uuendatud:
Autor:

2017 vingeimad leiutised

Aasta lõpus tehakse kõikvõimalikke tagasivaateid ning juba kubisevadki maailma tehnoloogiaväljaanded “lõppeva aasta vingeimate gadgetite“ ülevaadetest.

Ajakiri Time on 2017. aasta silmapaistvaimatest leiutistest teinud suisa kaaneteema ning kuigi paljud seal loetletud asjad on selgelt kas liiga ilmsed (iPhone X) või ameerikakesksed (polümeerist valmistatud ameerika jalgpalli kiivrid ja Rihanna loodud make-up sari tumedale nahatoonile), märgib Time ära mitmed tehnoloogilised uuendused, millest on ka Eestis põnev lugeda.

Kaasaskantavad rinnapumbad

Imetavad emad ei pea enam muretsema, kus ja millal rinnapiima pumbata. Jumalaga kohmakad rinnapumbad  - Willow nimeline firma on välja töötanud tillukese pumba, mille saab hõlpsasti rinnahoidja alla panna nii on võimalik isegi teatrietenduse ajal piima pumbata!

Külgedele liikuvad liftid

Saksa firma Thyssenkrupp nupumehed on ilmselt “Charlie and the Chocolate Factory” nimelist filmi vaadanud, sest nende arvates võiksid liftid lisaks üles-alla liikumisele ka paremale ja vasakule kulgeda. Thyssenkrupp on just sellise süsteemi leiutanud ja kasutab selleks traditsiooniliste rihmarataste asemel kiirrongides rakendatavaid magnetlevitatsiooni.

Süümekatevaba jäätis

HaloTop

Inimkonda vaevab teatavasti kaks suuremat probleemi: krooniline ülekaal ja väljakannatamatu jäätiseisu. Halo Top pakub lahendust mõlemale: õgi jätsi palju tahad, kilod jäävad tulemata. Pooles kilos Halo Topi jäätises on vähem kui 360 kalorit ehk peaaegu mitte midagi. Sel aastal kasvas Halo Topi müük Ameerikas tubli 2500% ja teeb juba praegu Häagen Dazsile ning Ben&Jerry’s-ele ära.

Kohvi ideaalini soojendav kruus

Väidetavalt püsib kohv ideaalsel temperatuuril kõigest 37 sekundit, mida on ilmselgelt liiga vähe. Küll on kohv liiga kuum, küll talumatult leige. Keraamiline Ember Mug likvideerib selle probleemi ja hoiab kohvi täpselt õigel temperatuuril (vahemikus 48 kuni 63 kraadi). Kruusi saab reguleerida spetsiaalse äpiga ja laadida tuleb teda peale ühetunnist kasutust.

Toitu peaaegu ise valmistav pliit

Tasty One Top induktsioonpliit ütleb kokale, millal on õige aeg lihatükk teisele küljele keerata. Ja mitte ainult - too imeriist on äpi kaudu ühendatav sadade retseptidega, mis muudab kodus kokkamise pehmelt öeldes muretuks. Ei mingeid kärsatatud sibularõngaid ja tuksiläinud praejäätist!

Õhuvabad autorehvid

Michelin on välja töötanud revolutsioonilised rehvid, mille rõhku pole vaja kontrollida, sest neis puudub õhk. Mis aga veelgi olulisem: neid imerehve on võimalik vastavalt teeoludele ümber profileerida, nii et näiteks lume saabudes pole vaja enam rehvivahetustöökoja sabas passida. Praegu nuputavad Michelini insenerid, kuidas rehvidele uue profiili andmist võimalikult kiireks ja mugavaks teha. Kui nad selle välja mõtlevad, õnnestub meil peagi rehve mobiiltelefonis libisemiskindlamaks muuta.

Pimedate prillid

Kõlab uskumatult, aga eSight 3 prillid teevad pimedatest nägijad. eSight 3 prillid salvestavad ümbrust HD videosse ning konverteerivad selle keeruliste suurendus- ja kontrastialgoritmide abiga millekski, mida nägemispuudega inimene on võimeline tajuma. Prillipaar maksab hetkel umbes 8500 eurot, aga esimesed plasmatelekad olid veelgi kallimad.

Mihkel Raud

29.12.2017

Autor
 Tele2
Tele2
Tele2
See artikkel on valmis küpsetatud suure hoole ja armastusega tele2laste või meie koostööpartnerite poolt. Loodame, et said väärt infot!