52151B6F-E1ED-4DCC-ADC0-86546BB76911 Created with sketchtool. 7F3D9EE3-ADF7-45C1-AB94-78A518DAACB5 Created with sketchtool.
83EB849E-4718-4C86-BE47-BE20EA3E028F Created with sketchtool.

Tele2 blogi

Nutimaailma teejuht – nõuanded, seadmete arvustused, võrdlused, nipid ja muud kuumad teemad!

Tele2 blogi

2016. aasta suurimad ebaõnnestujad
Avaldatud:
Uuendatud:

2016 suurimad läbikukkujad

Tipu poole pürgivad paljud, aga reaalselt kohale jõuavad vähesed. Mõni ebaõnnestub aga lausa väga suurejooneliselt. Vaatame üle 2016. aasta kolm kõige suuremat pettumust.

Samsung Galaxy Note7

See ei tohiks olla kellelegi üllatus. Esikoha napsas Samsung oma kõige-kõigema nutitelefoni Note7-ga, mis tuli välja augustis ning kõigest paari kuuga suutis väga palju furoori tekitada. Isegi lennujaamad ning lennukid pidasid tarvilikuks seda telefoni eraldi mainida.

Note7 oli järeltulija Note5 telefonile, mis Eestis isegi müügile ei tulnud. Note-mudelid on algusest peale olnud suured, võimsad, võimalusterohked ja sisseehitatud puutepliiatsiga telefonid. Galaxy Note7 saavutas kiirelt suure populaarsuse ning miljonid inimesed soetasid omalegi tehnika uusima sõna.

Varsti hakkasid levima teadaanded, et mitmel inimesel on telefon põlema süttinud. Seda on juhtunud maailmas ligi 50 korda ning veidi hiljem hakkas Samsung telefone tagasi kutsuma, sest vigase akukomponendi tõttu süttivad telefonid ei ole piisavalt turvalised. Samsung Galaxy Note7 telefoni võib pidada selle aasta suurimaks ebaõnnestumiseks, kuna telefon on tegelikult väga võimas ning paljude asjatundjate sõnul oli aasta parim telefon.

Ometigi osutusid Note7 akud Samsungile saatuslikuks ja ettevõte kaotas seeläbi miljardeid dollareid. Kokkuvõttes on Note-seerial sellega ka tõenäoliselt kriips peal. Jääb üle vaid oodata, mis nime kannab Samsungi järgmine ärikate tippmudel.

LG lahkumine Baltikumist

Augustikuus, sarnasel ajal Samsung Galaxy Note7 esitlemisega, tuli LG-lt kurb teade. Nimelt otsustas firma Baltikumis telefonide müügi peatada ning enam mitte uusi mudelid siia müügile tuua. Väidetavalt aitab see manööver tugevdada positsiooni Euroopas.

Kurb küll, sest eestlaste seas on LG telefonid päris populaarsed - näiteks on LG mudelid jõudnud mitmel korral Tele2 enim müüdud telefonide nimekirja. 2013-2015. aastal oli LG kolmas enim müüdud telefonibränd Tele2-s. Kui LG telefon on aga juba ostetud, siis muretsemiseks pole põhjust, sest garantiiremont toimib ikka ja abikeskus ka. Samas uued mudelid - näiteks suurepärane moodultelefon G5 - Eestis müügile ei tule.

Lumia telefonid

Microsoft ostis 2013. aastal Nokia telefoniäri ära, sealhulgas omanäolise Lumia telefoniseeriaga. Microsoft proovis küll uusi mudeleid müügile tuua ja neid esitleda kui parimaid, aga mullu oktoobris esitletud Lumia 950 (XL) lõi natuke laineid müügile saabudes, kuid mõne kuuga kadus huvi selle vastu ära. Kõik Lumiad on ka poelettidelt haihtunud.

Soodsam Lumia 650 tõotas tulla massitelefoniks, kuid ka seda ei saatnud edu. Mircosoft proovis peale neid mudeleid müügile tuua teisigi, aga asjatult - need lihtsalt ei lähe inimestele peale. 

Käesoleva aasta alguses tuli Nokia välja enda esimese Android telefoniga, mis küll kahjuks Eestis müügile ei tule. Raske on ennustada, kas ka need kukuvad läbi, igatahes praegu on uued Nokia nutitelefonid kuum teema.

Andri Koolme

15.01.2017