52151B6F-E1ED-4DCC-ADC0-86546BB76911 Created with sketchtool. 7F3D9EE3-ADF7-45C1-AB94-78A518DAACB5 Created with sketchtool.
83EB849E-4718-4C86-BE47-BE20EA3E028F Created with sketchtool.

Tele2 blogi

Nutimaailma teejuht – nõuanded, seadmete arvustused, võrdlused, nipid ja muud kuumad teemad!

Tele2 blogi

2020. aasta parimad telefonid
Avaldatud:
Uuendatud:
Autor:

Aasta alguses tegin mõned vähem ja rohkem julged ennustused 2020. aasta telefonide kohta. Päris palju läks täppi ja vähemalt tehnoloogia vallas oli käesolev aasta positiivselt positiivne. Aeg on küps, et välja hõigata aasta parimad telefonid.

Kui maailma parim auto oleks Ferrari, siis 99% inimestest poleks sellest teadmisest suurt tolku. Ikka ju otsitakse kindlaid omadusi: võimalikult võimas, kõige ilusam, hästi ökonoomne, suure mahutavusega jne. Täpselt sama käib ka telefonide kohta. Aasta parimad jaotame järgnevalt:

  • Üldarvestuse võitja
  • Hinna-kvaliteedi tšempion
  • Vingeim kaamera
  • Androidi kuningas
  • Parim väiketelefon

Üldarvestuses parim – iPhone 12 Pro

iPhone 12 seeria

Foto: Cnet.

Sel sügisel nägime esmakordselt korraga lausa nelja uut iPhone’i ning nende seas ka (minu silmis) selle aasta kõige ühtlasemalt parem telefon. iPhone 12 Pro on varustatud 6,1-tollise ekraaniga ja tema tagakülge kaunistavad kolm tipptasemel kaamerat. Uuendusena saab telefoni laadida MagSafe tehnoloogia abil, s.t. laadija kinnitub juhtmevabalt magnetiga tagaküljele.

iPhone 12 Pro on varasemast kuni 4 korda kukkumiskindlam ning õhem ja kergem. Lisa sinna juurde üliefektiivne A14 kiip, varasemast veelgi vastupidavam aku ning saadki kokku ühe ääretult hea telefoni. Mis täpsemalt iPhone 12 seeria endaga kaasa tõi, saad lugeda siit.

Ära mainimist väärib ka Samsung Galaxy S20. Plussideks käepärane suurus, imeilus 120 Hz värskendussagedusega ekraan, tipptasemel disain, võimekad kaamerad ja kärme protsessor.

Hinna-kvaliteedi suhte tšempion – OnePlus Nord

Nord on OnePlusi back to basics telefon. Tuli ju OnePlus alguses turule lubadusega väiksema raha eest rohkem telefoni pakkuda. Ajapikku on OnePlusi telefonide hinnad end sarnaselt konkurentidele ainult üles ja üles kruvinud, mistõttu toodi suve lõpus meieni telefon, millele alla 500-euro kategoorias raske vastast leida.

OnePlus Nord

Foto: Cnet.

OnePlus Nordi puhul tasub eraldi esile tõsta 90 Hz värskendussagedusega ekraani, OxygenOS tarkvara, moodsat disaini ning ülikiiret laadimist (nullist sajani vähem kui tunniga). Kompromisse on tehtud kaamerate ja võimekuse vallas, aga nõudlikumad kasutajad otsivad endale kaaslast pigem kallimate telefonide seast. Tavakasutaja jaoks on see telefon enam kui piisav.

Tiitli tõsine pretendent oli ka Samsung Galaxy S20 FE, mis on sisuliselt S20 väiksem vend. Panime kaks venda arvustuses vastakuti ja selgus, et S20 FE on väga tubli tööloom.

Vingeim kaamera – iPhone 12 Pro Max

Kuningas on surnud, elagu kuningas! Kui viimased 2-3 aastat tundus, et Apple on kaamerate vallas konkurentidele jalgu jäänud, siis iPhone 12 Pro Max lööb taas platsi puhtaks. Telefoni tagakülg on varustatud kolme 12 MP kaameraga: lainurk, ülilainurk ja telefoto (kuni 2,5x optiline suum). Ka eest vaatab vastu 12 MP selfie-kaamera.

Võrdluses iPhone 11 Pro Maxiga on uue õuna põhisensor nii palju suurem, et hämarates oludes räägitakse kuni 87% parematest tulemustest. Liitreaalsuse ja kiirema fookustamise huvides on telefon varustatud LIDAR sensoriga, mis võimaldab ka hämaras portreefotosid teha. Videost me ei pea eraldi rääkima: siin on iPhone endiselt kõige kõvem tegija.

Kui foto- ja videokunst pigem külmaks jätab, siis tea, et iPhone 12 Pro Max puhul saad ka väga suure ekraani, (väga) kaua kestva aku, IP68 vee- ja tolmukindluse ning südamerahu teadmisest, et see telefon on ka kolme aasta pärast endiselt väga soliidne valik.

Auväärt teine koht läheb Huawei P40 Pro telefonile, mida on läänemaailmas tänu USA-Hiina kaubandussõjale keeruline kellelegi tõsimeeli soovitada. Siiski tea, et sel telefonil on maruvõimas riistvara, eesotsas tema kaameratega. Tarkvara suudab soovi korral piltidelt koledad peegeldused ja ka teised inimesed eemaldada.

Androidi kuningas – Samsung Galaxy Note20 Ultra

Note20 Ultra

Suve lõpus tõi Samsung oodatult välja järjekordse Note seeria telefoni. Võimalik, et Note20 Ultra jääb isegi viimaseks Note telefoniks üldse, kuna sahistatakse S21 ja S-Pen nutipliiatsi kooslusest. Kui nii peaks olema, siis võib nentida, et Note lahkus tipus olles. Sest see telefon pakkus absoluutselt kõike, mida ühest Androidist tahta: tipptasemel kaamerad, suure raha järgi lõhnav disain, ülisuur 120 Hz värskendussagedusega ekraan, kauakestev aku ja mõistagi kiiremast kiirem protsessor. Tipus on ka telefoni hind, aga sellise komplekti puhul on see vaat et õigustatud.

Napilt jäi esikohast ilma OnePlus 8 Pro, mille kasutajad saavad nautida väga suurt 6,78-tollist ekraani, väga kiire laadimisega akut ja võimsat sisu, mis tuleb toime ka kõige nõudlikumate mängude ning toimetustega.

Parim väiketelefon – iPhone 12 mini

Väikeste mõõtudega telefonide seas suurt valikut kahjuks ei ole. Kui 2019. aastal oli põhjust rõõmustada Samsung Galaxy S10e üle (arvustus siin), siis nüüd tuleb kaasaegse ja tillukese telefoni otsingutel suunata pilgud Apple poole. Õunatelefoni mini versioon oli rahva poolt kaua oodatud ja pettumuseks pole põhjust.

iPhone 12 mini toob endaga kaasa pea kõik head asjad, mis suurematel vendadel: võimekas A14 protsessor, tipptasemel kaamerad, ere ekraan, MagSafe laadimine ning lisab sinna ülikerge kaalu (135g) ja käepärase suuruse. Mööndusi peab tegema aku vastupidavuse arvelt, aga õnneks pole olukord nii nukker kui iPhone SE 2020 puhul.

Kui õunad ei maitse, vaata kindlasti ka Google Pixel 4a poole. Peamisteks plussideks “puhas” Android, taskukohane hind ja fantastiline fotokvaliteet.

Autor
Silver Tilk
Silver Tilk
Silver Tilk
Silver on võtnud südameasjaks Tele2 blogis anda lugejatele kasulikku infot ausas ja humoorikas kastmes. Eriti pingsalt uurib ja puurib just uusi seadmeid ja nutividinaid, kas need on asjalikud või mitte.