52151B6F-E1ED-4DCC-ADC0-86546BB76911 Created with sketchtool. 7F3D9EE3-ADF7-45C1-AB94-78A518DAACB5 Created with sketchtool.
83EB849E-4718-4C86-BE47-BE20EA3E028F Created with sketchtool.

Tele2 blogi

Nutimaailma teejuht – nõuanded, seadmete arvustused, võrdlused, nipid ja muud kuumad teemad!

Tele2 blogi

2020. aasta enim oodatud telefonid
Avaldatud:
Uuendatud:
Autor:

Kui 2019. aasta tõi meile volditavad telefonid, “kulmude” raseerimise, üha suuremad akud ja ekraanisisesed sõrmejäljelugejad, siis alanud kümnendi esimene aasta vaevalt, et sellele alla soovib jääda. Mis telefone 2020. aastal enim oodata tasub?

Möödunud aasta alguses olin võrdlemisi pessimistlik ja pakkusin, et midagi ülemäära põnevat ei juhtu. Juhtus ikka küll. Huawei lülitati suurest mängust välja. Samsung tõi müüki kalli ja esialgu kergesti katki mineva Galaxy Foldi. Note10 andis märku, et ka Samsung loobub vaikselt kõrvaklapiaugust. Ja muidugi iPhone 11 seeria, mis võttis tagasi parima kaameraga telefoni trooni.

Hõõrun kristallkuule ja teen algavaks aastaks kuus ennustust

120 Hz refresh rate ehk värskendussagedus on moes. Mida tihedamalt Sinu telefoni ekraan end värskendab, seda kõvem vend oled.

  • Volditavad telefonid “küpsevad” ehk muutuvad töökindlamaks ja soodsamaks.
  • More is more ehk alla kolme kaameraga tipptelefon tundub veider.
  • 5G telefonide arv kasvab märgatavalt, aga nendest on veel vähe kasu.
  • Mahukamad akud, kuna tootjad julgevad teha paar millimeetrit paksemaid telefone.
  • USA ja Huawei lepivad ära ning viimane teeb comebacki.

Mis on need 2020. aasta oodatuimad telefonid, mis peaksid meile kõike seda rõõmu pakkuma

Samsung Galaxy S11/S20 seeria

Aasta algus on traditsiooniline, sest esimesena toob tipptelefonid välja just Samsung. Hetkeks prooviti traditsioone murda, kui CES 2020 konverentsil toodi välja Galaxy S10 Lite ja Note 10 Lite mudelid, aga need suurt pilti ei muuda, sest need pole tippude tipud, vaid ligi 600 eurot maksavad telefonid. Küll aga annavad nad aimu, milline on uue tippseeria disain.

Note10 Lite

Foto: Tele2.

Tundub, et Samsungi disainigurud on Apple’st šnitti võtnud ja kõikide uute Samsungite tagakülge hakkab ehtima suur kaamera klots. Maitse asi, aga mulle maitsele mõjub see kohmakalt ja paneb telefoni laua peal rappuma. Esikülg peaks tulema Note10 seeria sarnane. Kaamerad võivad tulla uues kuues, sest üks S11 kaameratest peaks olema 108 MP ja telefon suudab filmida lausa 8K resolutsioonis.

Oodata tasub taas kolme S11 telefoni. Kui eelmise aasta S10 seeria väikseim vend S10e tuli ka väikseima ekraaniga, siis sel korral antakse kõige odavamale mudelile tunduvalt suurem ekraan. Sellest on kahju, sest minu silmis oli S10e eelmise aasta parim “väiketelefon” ja antud niššis palju valikut pole.

Puuõõnes sahistatakse, et 2020. aasta puhul nimetab Samsung uue seeria hoopis S20-ks. Miks? Ilmselt proovitakse vältida üks-ühele võrdlust iPhone 11 ja iPhone 12 seeriatega ning näidata, et S20 on midagi palju enamat.

Ühtlasi, kõikide taevamärkide kohaselt: adjöö, kõrvaklapiauk.

Telefonid tuuakse rahva ette 11. veebruaril ja hinnad on tõenäoliselt vahemikus 800-1300 eurot.

OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro

Vaatamata järk järgult “tavaliseks” telefonitootjaks muutumisest, on tehnikasõprade kirg Hiina tootja vastu raske lahtuma. Kõikide eelduste kohaselt rõhub OnePlus 8 oma senistele tugevustele: ülikiire laadimine, ülisuur äärest ääreni 120 Hz AMOLED ekraan, kärme Snapdragon protsessor ja konkurentide tippudega võrreldes mõistlikum hind.

OnePlus8

Foto: OnLeaks.

2020 võiks olla ka aasta, mil OnePlus laiendab oma haaret ja toob turule mõne Lite versiooni. Törts tagasihoidlikum protsessor, rahulikum kaamera, tavaline displei ja kõige tähtsam: soodsam hind. Kuna Aasia turul rokivad võimalikult suured telefonid, siis kahjuks pole loota, et “Lite” otseselt väiksemat telefoni tähendaks.

Läbi aastate on olnud rõõm näha, et OnePlusi kaamerad ja aku vastupidavus lähevad järjest paremaks. Panustan selle trendi jätkumisele. Kõvemad saunahundid sosistavad, et telefonid tuleb välja mais ja tippmudelite hind jääb 750 euro kanti.

Huawei P40 ja P40 Pro

Möödunud aasta oli Huawei jaoks ääretult keeruline. Enne suurt tüli USAga oli Huawei suutnud tõusta maailmas suuruselt teiseks telefonitootjaks ja astus tihedalt Samsungi kandadele. Nüüd on Huawei peamiseks mängumaaks jäänud Aasia turg.

Sellegipoolest tasub oodata Huawei uusi P40 ja P40 Pro mudeleid, kuna riistvara ja innovatsiooni poolest on Huawei alati väga tugev olnud. Mate 30 Pro koos Google tarkvaraga oleks võinud olla lausa eelmise aasta parim telefon.

P40 Pro

Foto: Tme.net.

P40 seeriat võib oodata koos 120 Hz kumera AMOLED ekraani ja nelja kuni viie tagumise kaameraga, mis pakuvad üle mõistuse häid ööfotosid ja 10x suumi. Huawei jätkab ka akutšempionina. Räägitakse, et P40 Pro tuleb lausa 5500 mAh akuga!

P40 seeria avalikustamist tasub oodata märtsi keskpaigas ja hinnad jäävad 700-900 euro ringi. Ainult aeg näitab, kas telefonid jõuavad ka Eestisse.

2020 iPhone’d

Apple tegi eelmise aasta seadmetega kõva vigade paranduse. iPhone 11 tõi endaga ülihea aku ja parima kaamera. Uued MacBookid said töökindla klaviatuuri. Uued AirPodsid mürasummutuse ja viisaka heli. Apple Watch 5 hakkas alati aega näitama. Hästi. Mured parandatud, nüüd tahaks rõõmustada.

iPhone 2020

Foto: Forbes.

Rahvas ootab Apple’lt pikisilmi järglast tillukesele ja käepärasele iPhone SE-le ja USB-C laadimispesale üleminekut. Lisaks oleks paras aeg lahti saada kolm aastat iPhone’de ekraane rikkunud koledatest kulmudest. Tilluke lootus on ka 120 Hz ekraanile ja ekraanisisesele sõrmejäljelugejale, aga need on pigem õhukesed.

Ülemäära suuri tehnoloogilisi innovatsioone ja riske pole Apple’lt oodata. Võimalik, et näeme tavapärase kolme telefoni asemel laval hoopis nelja iPhone 12 mudelit.

Õunad küpsevad sügisel ja avalikustatakse septembri teisel nädalal. Apple’t teades jäävad hinnad taas 1000 euro kanti või ületavad selle.

Samsung Galaxy Fold 2

Esimene vasikas läks veidi aia taha ja nüüd teeb Samsungi oma volditava nutitelefoniga teine katse. Sahistatakse, et Fold 2 voldib end lahti nagu väike meigipeegel: mööda horisontaali (nagu Motorola Razr). See teeks Fold 2-st tunduvalt väiksema telefoni, kui originaalne Galaxy Fold, mis mõjus pigem kokkuvolditava tahvelarvutina.

Galaxy Fold 2

Foto: PhoneArena.

Lahtivoldituna võiks telefoni ekraan olla 6,7-tollise diagonaaliga ja suletud olekus on esiküljel väiksem ekraan, mille kaudu teavitusi ja kella näha ning Spotifys laulu vahetada. Sisu poolest on oodata S11/S20 seeriaga pea võrdväärseid näitajaid. Uuendusliku disaini tõttu peab kuskilt järeleandmisi tegema ja selleks võivad saada kaamerad. Eks aeg annab aru. Telefoni turunduskaarik suunatakse ilmselt suunamudijate ja edevate inimeste poole.

Millal? Raske öelda. Arvatavasti avalikustatakse Fold 2 koos uue S11/S20 seeriaga veebruari alguses. Kui ei, siis arvatavasti kuu aega pärast seda. Telefon peaks ametlikult ka Eesti turule jõudma ja hinda tasub oodata 1200-1500 euro kanti, mis on esimese Foldiga võrreldes tunduvalt mõistlikum.

Autor
Silver Tilk
Silver Tilk
Silver Tilk
Silver on võtnud südameasjaks Tele2 blogis anda lugejatele kasulikku infot ausas ja humoorikas kastmes. Eriti pingsalt uurib ja puurib just uusi seadmeid ja nutividinaid, kas need on asjalikud või mitte.